Hop

- Hop - Upupa epops
Hûpe
Hop
Upupa epops
La Tremblade, Frankrijk
in het bos
12-4-2012
>>>
















familie:
* Upupidae
* Hoppen

weetjes:
* BERICHT AAN "ONZE" HUISBIOLOOG KEES
Een tijdje geleden zat er een hop in onze tuin te zonnebaden en te dineren. Volgens internet is dit een hele bijzondere en zeldzame vogel in Nederland. Hennie Dobben
Reactie Kees:
Deze prachtige hop werd op 23 april door Hennie Dobben in haar Bronnegerse tuin gezien en gefotografeerd. Eens broedde deze prachtige vogel in kleine aantallen in Nederland maar sinds de jaren 70 gaat het bijna altijd om dwaalgasten. Vaak zijn het jonge vogels die terugkomen uit hun Afrikaanse overwinteringsgebied en dan iets te noordelijk uitkomen. Waar de hop van Hennie vandaan kwam is deels bekend. Een dag eerder werd een hop gemeld in de omgeving van Coevorden. Waarschijnlijk is deze 25 cm grote insecteneter weer teruggevlogen naar Midden- of Zuid-Frankrijk. Niet te zwaar bespoten olijfboomgaarden en rommelige boerenerven zijn de beste plekjes om naar hoppen te zoeken. Tip: een hop verraadt zich bijna altijd met een kenmerkende roep: oep-oep-oep. (bron: Magazine Noorderland, nr 5 juli/augustus 2019)

* Als ik uit de caravan stap zie ik zo'n 100 meter voor me in het gras een bruine vogel met zwart-witte strepen. >>> (bron: AntjeC.blogspot, 13-4-2012)

* RINSUMAGEEST - "Door den veehouder Th. B. te Rinsumageest is in zijn schuur een zeer zeldzame vogel gevangen, n.l. een hop. Deze vogel behoort thuis in Afrika en Zuid-Rusland. Het beest is opgezonden naar het museum te Leeuwarden". (bron: Kollumer Courant, 20-10-1925)

meer foto's:
Hop
Ingezonden