Posts tonen met het label Kauw. Alle posts tonen
Posts tonen met het label Kauw. Alle posts tonen
Ka - Kauw - Coloeus monedula
Ka
Kauw
Coloeus monedula
West-Skylge
op het haventerrein
13-12-2011
>>>
Ka - Kauw - Coloeus monedula
Ka
Kauw
Coloeus monedula
Fedderwardersiel, Duitsland
in het dorp
14-3-2010
>>>

Kauw

Ka - Kauw - Coloeus monedula
Ka
Kauw
Coloeus monedula
Lauwersoog
in de visserijhaven
23-2-2010
>>>









oudere foto's:
*
Ka - Kauw - Coloeus monedula
eierverzameling (1965)

kenmerken:
* zwart tot donkergrijs, grijze kopzijden en achterhoofd, witte iris
* 30-39 cm, spanwijdte 64-73 cm, gewicht ca 240 gr

nest:
* holte in gebouwen, torens, kerken, bomen, van takken, in kolonies
* broedtijd april-juni, 3-8 eieren, 1 legsel per jaar
* broedduur 16-19 dagen

voedsel:
* alleseter, insecten, slakken, spinnen, kadavers
* zaden, knoppen, bessen, patatresten

bijzonderheden:
* standvogel en trekvogel
* paartjes kauwen blijven hun hele leven bij elkaar
* onverteerbare etensresten worden uitgebraakt als een braakbal
* in bebouwde omgevingen
* in Europa, Zuidwest-Azië

familie:
* Corvidae
* Gaaien en Kraaien

namen:
* Duits: Dohle

Nederland:
*algemeen

lijkt op:
* Alpenkraai, maar die heeft rode poten en een rode snavel
* Raaf, maar die is helemaal zwart en is veel groter
* Roek, maar die heeft een grijze forse snavel en is groter
* Russische Kauw, maar die heeft een witte band rondom de nek
* Zwarte Kraai, maar die heeft een snavel met bevederde basis en is groter

weetjes:

meer foto's:
* Kauw
* Ingezonden