
Ka
Kauw
Coloeus monedula
Lauwersoog
in de visserijhaven
23-2-2010
>>>
oudere foto's:*
 |
| eierverzameling (1965) |
kenmerken:* zwart tot donkergrijs, grijze kopzijden en achterhoofd, witte iris
* 30-39 cm, spanwijdte 64-73 cm, gewicht ca 240 gr
nest:* holte in gebouwen, torens, kerken, bomen, van takken, in kolonies
* broedtijd april-juni, 3-8 eieren, 1 legsel per jaar
* broedduur 16-19 dagen
voedsel:* alleseter, insecten, slakken, spinnen, kadavers
* zaden, knoppen, bessen, patatresten
bijzonderheden:* standvogel en trekvogel
* paartjes kauwen blijven hun hele leven bij elkaar
* onverteerbare etensresten worden uitgebraakt als een braakbal
* in bebouwde omgevingen
* in Europa, Zuidwest-Azië
familie:
*
Corvidae
*
Gaaien en Kraaiennamen:* Duits: Dohle
Nederland:*algemeen
lijkt op:*
Alpenkraai, maar die heeft rode poten en een rode snavel
*
Raaf, maar die is helemaal zwart en is veel groter
*
Roek, maar die heeft een grijze forse snavel en is groter
*
Russische Kauw, maar die heeft een witte band rondom de nek
*
Zwarte Kraai, maar die heeft een snavel met bevederde basis en is groter
weetjes:meer foto's:*
Kauw*
Ingezonden